Over Skapa

Hoi en welkom bij Skapa!

Officieel is de naam ‘Hugsa og Skapa’ wat ‘bedenk en creëer’ betekend in het IJslands. Dat leek me wel een fijne naam toen ik begon; bedenk een kledingstuk en maak het. Inmiddels is het afgekort tot Skapa, wat dan alleen maken is, en dat is meer dan voldoende 🙂

Mijn naam is Rian, ik ben degene bij wie je uitkomt als je een bericht stuurt via facebook of een mail. Ik ben ook degene die op de markten staat, al krijg ik daar vaak hulp, dus kun je ook heel goed iemand anders treffen.

Ik verkoop stoffen, vooral wol en linnen. De stoffen zijn bij uitstek geschikt om historische kleding mee te maken, denk daarbij aan IJzertijd tot late middeleeuwen. Maar natuurlijk kan iets moderns ook. Naast de stoffen nemen de garens een grote rol in. Ook wol en linnen in verschillende diktes, om mee te naaien, borduren, naaldbinden of weven. Voorts heb ik naaigerei, vroegmiddeleeuwse petten en kaproenen, bandweefkammen, lucetvorken, kleding, dekens, omslagdoeken, alles zelfgemaakt of met zorg ingekocht.

Kleding op bestelling is ook mogelijk, voor verschillende tijden, al dan niet fictief. De kleding wordt dan op maat gemaakt. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, stuur dan een mail.

Met een achtergrond als re-enactor van de vikingperiode is Skapa begonnen op historische evenementen en de kraam is dan ook als zodanig ingericht. Ik pas daarmee in diverse plaatjes, van historische markten tot educatieve activiteiten en diverse festivals in binnen- en buitenland. Als je wilt weten waar je Skapa kunt vinden, kijk dan in de agenda.

In de winterperiode staan de stoffen ook online, je vind ze onder ‘shop’.

Mijn NAW:
Skapa
Marga Klompelaan 140
7207 KC Zutphen