Fournitouren & boeken

Ik heb geen webshop met een winkelmandje en een betaalsysteem. Als je wat wil bestellen, mail dan naar info@hugsa-og-skapa.com. Ik maak dan een factuur voor je aan en stuur je pakje op. Heb je andere vragen, stel ze gerust. 

Het bandweefboekje
Met een stukje geschiedenis en uitgebreide instructie (aanvulling en extra in vergelijking met site), plus patroonideeën. Het boekje is geheel in kleur, kost 10,00 euro en kan met de brievenbuspost mee. 

 

Het naaldbindboekje
Met instructies voor 2 verschillende steken en projecten zoals sokken, mutsen en wanten. Het naaldbinden is zo helder mogelijk uitgelegd aan de hand van veel foto’s en tekeningen. Het boekje kost € 7,50 en kan met de brievenbuspost mee.

Benen naalden
Voor het naaldbinden kun je het beste een benen (of houten) naald gebruiken, Ik geef zelf de voorkeur aan been omdat deze over het algemeen gladder zijn dan houten naalden. De naalden hebben een stompe punt en een groot gat. De draad kan dubbel of vaker door het gat waardoor je kan werken met lange draden zonder te veel te hoeven doorhalen en minder vaak hoeft aan en af te hechten.  Deze naalden zijn c. 113 mm lang en het gat is c. 4 x 6. Ze kosten €7,00 per stuk en passen door de brievenbus 🙂

 


Bandweefkammen

Bandweven kwam in de Romeinse tijd al voor. Je weeft dan met een kam en scheidt de kettingdraden door deze wisselend omhoog en omlaag te bewegen. Ik heb op deze site onder ‘hoe doe ik dat’ een uitgebreide beschrijving staan van hoe je kan bandweven. Deze weefkammen zijn van beukenhout. Ik heb ze in het groot (21 cm breed, 14 cm hoog. voor 50 kettingdraden) en medium (10 cm breed, 14 cm hoog, 25 kettingdraden). Kosten: groot € 30,00, medium €20. De kammen passen door de brievenbus.

Foto boven: spinspul, bandweefraam en steekspoel

Shuttle
Kan gebruikt worden bij zowel het band- als het kaartweven. Ze is 20,5 cm lang, 2,5 cm breed en c. 4 mm dik en kost € 5,00.

Deze, zoals op de foto, is uitverkocht. Ik heb nog wel een aantal andere modellen.

Schaar
Deze schaar is gebaseerd op een vondst uit Novrogrod, Rusland, 13de eeuw.
Ze is 15 cm lang en kost €12,50.

Kaartweefkaartjes
De kaartjes zijn van beukenhout en c. 6 x 6 bij c 1 mm dik. Ze zijn 3,00 per stuk. Je kan er 10 bestellen voor € 25 euro.

Lucetvork
Eenvoudig en leuk tijdverdrijf, ook voor kinderen. Je kan er koorden met punniken, zowel fijn als grof. Een uitleg vind je hier op mijn site onder ‘Hoe doe ik dat’. De lucet is 16 cm lang en c 1 cm breed. €5,00